Najpierw, należy usmażyć naleśniki (tradycyjnie).
Składniki na to, co będzie w środku:
- ok. 25-30 dkg pieczarek
- 20 dkg sera żółtego (w kostce)
- 20 dkg kiełbasy o większej płaszczyźnie (najlepiej krakowska)
- pieprz
- sól
Pieczarki umyć, obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Podsmażyć je na oleju, aż zniknie woda.
Ser żółty też zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Gdy pieczarki będą chłodne, dodać do nich starty ser. Do smaku dać sól i pieprz. Wszystko razem wymieszać.
Kiełbasę należy pokroić w plastry.
Na naleśnik kłaść plaster kiełbasy, na to położyć farsz (cienko) - wszystko po jednej stronie naleśnika. Naleśnik złożyć na 4 części i obtoczyć w jajku i bułce tartej.
Podsmażyć na oleju z obu stron na złoty kolor.
Smacznego!
K.S. & P.S.
1 komentarz:
Mój niedzielny obiadek *.* :) Dzięki za pomysł!!! Pozdrawiam cieplutko :*
Prześlij komentarz