sobota, 17 sierpnia 2013

Naleśniki z nadzieniem pieczarkowym

Hejka! Tym razem mamy dla Was coś na ciepło.

  
Najpierw, należy usmażyć naleśniki (tradycyjnie).

Składniki na to, co będzie w środku:
  • ok. 25-30 dkg pieczarek
  • 20 dkg sera żółtego (w kostce)
  • 20 dkg kiełbasy o większej płaszczyźnie (najlepiej krakowska)
  • pieprz
  • sól
Wykonanie:
Pieczarki umyć, obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Podsmażyć je na oleju, aż zniknie woda.
Ser żółty też zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Gdy pieczarki będą chłodne, dodać do nich starty ser. Do smaku dać sól i pieprz. Wszystko razem wymieszać.
Kiełbasę należy pokroić w plastry.
Na naleśnik kłaść plaster kiełbasy, na to położyć farsz (cienko) - wszystko po jednej stronie naleśnika. Naleśnik złożyć na 4 części i obtoczyć w jajku i bułce tartej.
Podsmażyć na oleju z obu stron na złoty kolor.

Smacznego!
                                                                         K.S. & P.S.

1 komentarz:

Anonimowy pisze...

Mój niedzielny obiadek *.* :) Dzięki za pomysł!!! Pozdrawiam cieplutko :*