sobota, 3 sierpnia 2013

Budyń czekoladowy :)

Ostatnio postanowiłyśmy zrobić budyń własnej roboty.
Oto na niego przepis.

Składniki:

  • 2 szklanki mleka
  • 2 łyżki mąki kartoflanej
  • 2 łyżki cukru
  • łyżeczka masła
  • cukier waniliowy
  • łyżka kakao
Wykonanie:

  1. Odlej pół szklanki mleka, rozprowadź w niej mąkę i kakao.
  2. Pozostałe mleko zagotuj z cukrem, masłem i cukrem waniliowym.
  3. Do gotującego wlej mleko z mąką i kakao.
  4. Gotuj przez 1-2 minut.
  5. Rozlej do pucharków i przyozdób według uznania.
Smacznego!!

                                                 K.S. & P.S.

1 komentarz:

Anonimowy pisze...

Przepyszny! Próbowałam wczoraj! :)