Witamy! Tym razem proponujemy dla Was babkę na oleju z dżemem! ;)
Składniki:
- 8 jajek
- 30 dag mąki tortowej
- 1 szklanka cukru kryształu
-1 szklanka oleju (nie cała)
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- dżem (ok. 1/4 słoiczka)
Wykonanie:
Białka ubić na sztywną pianę. Dodać cukier i dalej ubijać, dodać żółtka, olej i makę z proszkiem do pieczenia. Wylać do 2 foremek keksówek ciasto. Przez środek nałożyć nożem dżem (tak jak na 2 zdjęciu). Piec przez 40-50 min. w rozgrzanym piekarniku w temp. 180 st. C. Przestudzoną babkę można posypać cukrem pudrem.
SMACZNEGO!
2 komentarze:
Mniam, mniam.....
Wygląda smakowicie:)
Prześlij komentarz