sobota, 26 października 2013

Kokosowe muffinki z kremem z białej czekolady


Mamy dla was coś na wyjątkowe okazje. Częstując gości tymu muffinkami możecie być pewni, że będziecie przez nich częściej odwiedzani :)
Składniki:
Na muffinki:

  • 300g mąki pszennej
  • 140g cukru
  •  łyżeczka proszku do pieczenia
  •  pół łyżeczki sody oczyszczonej
  •  szczypta soli
  • 120g wiórków kokosowych
  • 4 jajka
  • 140g roztopionego masła
  • 100ml soku z limonki lub cytryny
  • skórka otarta z 2 cytryn
Na krem:
  • kostka masła
  • 2 tabliczki białej czekolady
  • 3 łyżki cukru
  • 3 jaja
Przygotowanie: 
  1. W misce wymieszać składniki such, a w drugiej mokre.
  2. Składniki mołączyć ze sobą, mogą pozostać gródki.
  3. Wyłożyć ciasto do papilotek i piec około 20 minut w temperaturze 180ºC.
Krem:
  1. Masło utrzeć do białości
  2. Jajka ubić z cukrem na parze ( cały czas miksować aż będą gorące, po zciągnięciu nadal miksować do ostygnięcia)
  3. Czekoladę roztopić, zostawić pół tabliczki.
  4. Masło zmiksować z jajkami i białą czekoladą, pozostałe pół tabliczki zetrzeć na tarce so kremu i wymieszać.
  5. Udekorować wystygnięte muffinki.
SMACZNEGO!!!!!!
                                                                                                    K.S.&P.S.




1 komentarz:

Anonimowy pisze...

Uwielbiam *-*